מערבל בטון
בטון,  מחיר בטון,  קבלן בניה

מערבל בטון

משאית מערבל בטון משמשת את קבלני הבניה בהובלת הבטון מהמפעל לאתר הבניה. מיכל המערבל מסתובב על ציר ומערבב תערובת של מלט, חול, מים ואגרגט.

בדרך כלל לא מייצרים את הבטון באתר הבניה, אלא מובילים אותו במשאית מיוחדת אל המקום לצורך היציקה. במפעל הייצור מערבבים מלט חצץ ( אגרגט) חול וכמות מים מדודה. לאחר בחישה ראשונית הוא נמזג אל מיכל המשאית. המיכל הוא המערבל אשר מסתובב סביב צירו ומניע את כל המרכיבים. כדי לקבל אחידות של כל התמיסה הסמיכה הזו, יש בתוך המערבל כנפונים או ספירלות שעושים זאת. המשאית נעה לכיוון המיקום שבו צריך לצקת את התוכן שבתוך המערבל. תוך כדי נסיעה מיכל הדוד החלול ממשיך להסתובב כדי למנוע התקשות והתמצקות בתוכו. בהגעה אפשר לשפוך את התוכן הנוזלי הסמיך מהמערבל ישירות לתבנית כמו רצפה, או להשתמש במשאבה. שימוש במשאבה עם צינור ומנוף שכיח בעת יציקות בטון נוזלי בגובה. לדוגמה גג,  שלד או קורות עליונות מעל קירות בלוקים. המנוף עם צינור המזיגה עוזר גם כשאין דרך גישה. הוא שואב מהמערבל ובקצה שני יוצא תוכנו אל תבנית שהוכנס בה ברזל ופלדה לפי הנחיות הנדסיות.

הפעלת מערבל בטון נייד

הנהג של המשאית הוא המפעיל של המערכת. ישנם כמה חברות שמייבאות מערבלים ובכולם העיקרון די דומה. לרשותו יש תעלת מזיגה נשלפת עד גבול מסויים. אפשר להאריך אותה בעוד יחידה אבל היא די קצרה במונחי יציקה. אם צריך מגביהים אותה אך לרוב נעשה שימוש בשאיבה. בנוסף ישנם ידיות לניהוג ושליטה. מאפשרות קצב מזיגה, כמות עד לסיום. לאחר כל זאת שוטפים את פנים הדוד במים זורמים לניקויי שאריות שלא יהפכו לגושים. אם רוצים למזוג לתבניות בגובה רב, השימוש בכלי צמה עם צינור יונק הוא האפשרות. המפעיל עובד בשיתוך מול מפעיל המשאבה כאשר בקצה שלה הפועל אוחז בקצה הצינור. פועל הבניין מניע אותו ובכך יוצר שכבה אחידה של שפיכת החומר. במשך כל העבודה נמצא במקם  מפקח הבניין שמשגיח על התהליך.

סוגי מערבלי בטון

ישנם 2 סוגים עיקריים של דודוים אשר לשים את כל הבטון הסמיך. הראשון הוא די קטן, מקומי בעל נפח קטן. משתמשים בו לכמויות קטנות ואלמנטים קטנים כאשר משפצים דירה בדרך כלל.  כשיוצקים רצפה רחבה המצריכה כמות גדולה, מזמינים כמה משאיות. חשוב מאוד שהן מגיעות ברצף של דקות בודדות האחת מהשניה. שופכים בצורה אחידה ורציפה לתבנית שמכינים מראש עם ברזל – חשובה מאוד. כך מקבלים תוצאה טובה שעומדת בתקן ואף יותר מכך. היא עמידה יותר ללחצים במשך יותר שנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *