יציקת בטון
בטון

יציקת בטון

בעת יציקת בטון הופכים את התערובת של המלט החול והחצץ מנוזל סמיך שמכיל גם מים למוצק, יחד עם הפלדה. בהמשך מייבשים אותו בהתאם לתקן.

חובה לבצע את התהליך בצורה נכונה, עם תערובת שמכילה מלט חצץ חול ומים. החומר אמור להיות מוכן באתר הבניה, או שיגיע עם מערבל הבטון ללא שהות מיותרת. עיכוב של מזיגה יכול לגרום לפגיעה בחוזקו של בטון מזויין בפלדה לאחר הייבוש. בעת הערבוב נוצרים קשרים הגורמים לעיסה להיות דביקה. היא גם מתחממת ומגיעה לטמפרטורה של מעל 32 מעלות. מעבר לגבול זה  סביר להניח שתקבלו תוצר חלש שלא ממלא את יעודו במבנה. אם התעכבתם כמה שעות – היציקה עלולה להיות חלשה מידיי. בטון שרוף  זה בגלל ההשתהות בשימוש בו לאחר עירוב כל המרכיבים שלו.

תבנית ליציקת הבטון

את כל זה יש לשפוך לתוך תבנית מתאימה שהוכנה מראש. עיכוב של שימוש או שהות ממושכת מאוד במערבל – תפגום בתכונותיו. גם את הברזל מכניסים ומשלבים בה יחד עם רשתות פלדה אם נדרש. עליה להיות גם חזקה ועמידה כנגד קריסה. יש כמה סוגי טפסות מוכנות ליציקת הבטון. חלקם עשויים מפלדה ואחרים מפלסטיק או שילובי עץ וחומרים נוספים. הייתרון של המוכנים – זה מחיר זול קיצור זמנים ששווה הרבה כסף. חיסכון בזמנים בזמנים בבניה משמעותם צמצום עלויות. חלקן של התבניות ניתנות לשימוש חוזר לאחר ההקשות של הבטון.

מזיגת הבטון

אם מתייחסים אליו כאל נוזל – אז מוזגים. אחד העובדים או יותר אוחז בצינור שמוביל את התערובת מהמערבל אל המקום. מפזרים את כל הכמות בצורה אחידה עד כמה שאפשר. צריך להניע את פתח הצינור למקומות שאליהם לא הגיע. הוא ממש גורם לכל המקומות להתמלא בבטון שמגיע לטמפרטורה גבוהה. חשוב להשתמש בכפפות עבודה אטומות למים. כי החומר הכימי הזה מאוד צורב את עור האדם. הוא חורך ומשאיר צריבות ויבלות במגע עם כפות היידיים. 

הרעדת הבטון בעת היציקה

בעת השפיכה עלולים נוצרים חללי אוויר בין רשתות הברזל, ולכן משתמשים במרעיד רוטט. היא מונעת כיסי אוויר לא רצוי. ממלאים בצורה מושלמת את כל האיזור וזו חובה להצלחת יציקת הבטון. הסמיכות של התערובת מונעת ממנה להגיע לכל פינה, בניגוד למים שהם דלילים. ישנם מרעידים ידניים – ויברטורים בגדלים שונים בהתאם לשטח היציקה. רובם פועלים על ידי חשמל וחלקם אף גורמים לדחיסת הבטון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *